یکی از اعضای شورای شهر جیرفت سه‌شنبه هفته جاری در حالی از استعفای شهردار خبر داد که روابط عمومی شهرداری، خود شهردار و چند عضو شورا چند ساعت بعد، آن را، هم تکذیب کردند و هم به‌نوعی نشان دادند که مشکلاتی هست که اگر حل نشود ممکن است کار به جاهای باریک برسد.

هرچند تاکنون مشخص نشده به‌واقع استعفایی رخ داده یا خیر، اما برخی، این نوع خبررسانی از استعفا یا اینگونه اقدام برای استعفا را پرسش‌برانگیز دانستند و عده‌ای نیز، شهردار را متهم کردند که با این اتفاق، نوعی خط و نشان برای شورا کشیده یا برنامه‌های دیگری در سر داشته است.

از یکسو، برخی حرف و حدیث‌ها که از قبل مبنی بر اختلاف شهردار با بعضی اعضای شورا یا احتمال سهم‌خواهی به شکل شایعه تحلیل و گمانه‌زنی می‌شد، از آن روز، بیشتر رنگ واقعیت به خود گرفت اما از سوی دیگر، عده‌ای نیز شهردار را متهم کردند که وعده مسئولیت‌های دیگری در استان گرفته و به‌ احتمال، قصد مدیریت موضوع برای جداشدن از شهرداری جیرفت را داشته است یا دارد.

اما آنچه در عرصه عیان و در پیشگاه افکار عمومی مشاهده شد این بود که بعد از اعلام خبر استعفا، هادی ربانی شهردار جیرفت ابتدا گوشی تلفنش را از دسترس خارج کرد و چند ساعت بعد، از طریق یک ویدئو این استعفا را تکذیب کرد.

شهردار از شورا خواست استعفایش را تکذیب کنند؟

ربانی در ویدیوی منتشر شده از خود گفت: امروز مساله‌ای در فضای مجازی مطرح شد که از دوستان شورای شهر که به من زنگ زده بودند خواستم این موضوع را مدیریت کنند تا بتوانیم بهتر به مردم شریف جیرفت خدمت کنیم.

وی ادامه داد: از دوستانم در شورا تشکر می کنم همه آنها در کنارم بوده‌اند و بایستی از این پس بیشتر حمایت کنند تا بتوانیم کارهای خوبی برای شما انجام دهیم.

شهردار جیرفت در عین حال در این ویدئو افزود: دوستان شورا حمایت های خود را بیشتر کنند تا جایی که شما مردم عزیز بخواهید برای شما به اندازه توانمان کار می کنیم.

سخنان عضو شورا

نکته قابل تامل اینجا بود که روح الله دانشی عضوی از شورا که خبر استعفا را در ابتدا رسانه‌ای کرده بود در همان ساعات که شهردار آن را کلا تکذیب کرد گفت که شهردار در تماس با او گفته به دلیل اختلافات استعفا داده بود و اکنون «با تماس بزرگان و بعضی از اعضای شورا» فعلا پشیمان شده و قصد دارد در اولین روز کاری، یک نشست مشترک با اعضای شورا داشته باشد تا «چنانچه دخالت‌ها ادامه داشته باشد» بر استعفای خود اصرار کند و اگر شرایط کار کردن مهیا شود به کار خود ادامه می‌دهد.

البته قبل از ویدیوی شهردار، روابط عمومی شهرداری از قول وی اعلام کرده بود: هیچگونه اختلافی بین شهردار و اعضای شورای اسلامی جیرفت نیست.ایستاده‌ایم به خدمت و تا زمانی که توان داشته باشیم در خدمت مردم نجیب و شریف شهرستان جیرفت خواهیم بود.

در این شرایط، از «برخی بزرگان» که در تماس با شهردار، خواستار ادامه فعالیت وی شده‌اند، نامی برده نشده اما واقعیت این است که تا قبل از روی کار آمدن ربانی به عنوان شهردار، مدیریت شهری جیرفت در این دوره، شرایط بسیار متزلزلی را طی کرد و ماه‌های زیادی، شهرداری یا با سرپرست مدیریت شد یا اختلافات شورا با شهردار وقت، اجازه پیشبرد امور توسعه را نمی‌داد.

از اواخر شهریور ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۲، شهرداری جیرفت با سرپرست اداره می‌شد و در آن تاریخ بالاخره ربانی به عنوان شهردار معرفی شد و تاکنون شهردار این شهر است.

پیش از آن نیز محمود معناصری، عضو پیشین همین دوره شورا، با رای اکثریت از شورا خارج و به عنوان شهردار انتخاب شد که طی مدت یکسال فعالیت اختلاف ها آنقدر بالاگرفت که وی نتوانست ادامه کار دهد و به دنبال جلسه استیضاح و قبل از آنکه هیات تطبیق نظر خود را درباره نتیجه جلسه استیضاح اعلام کند، از مسئولیت شهرداری استعفا کرد و شورای شهر نیز از بعد از آن دچار چالش های جدی برای انتخاب شهردار بود و هربار ناکام می ماند.

انتخاب حجت دَلفاردی دیگر عضو شورا به عنوان شهردار نیز با مخالفت نهادهای بالادستی شورا مواجه شد تا اینکه بالاخره ربانی توانست تایید همه ارکان را برای شهرداری بگیرد.

حال و در این شرایط، ناظران در جیرفت معتقدند، حتی اگر به‌احتمال، مسئولیت دیگری به ربانی در شهر کرمان پیشنهاد شده باشد، یا حتی اختلافات برخی اعضای شورا با شهردار عمیق باشد، باتوجه به از دست رفتن زمان های زیادی در اوایل این دوره شورا و شهرداری، هم اعضای شورا و هم شهردار، باید اولویت شهر و مردم را ارجح بدانند و با مدیریت مناسب موضوع، زمینه ادامه ثبات مدیریتی شهری را در این شهر فراهم آورند تا مدیریت شهری بیش از این آسیب نبیند.

انتهای خبر/ فاریابی

توسط admin960

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *