افتخارآفرینان جانباز و معلول استان کرمان با اینکه در مسابقات ملی و جهانی مدالهای رنگارنگ زیادی برای کشورمان کسب کردهاند علیرغم امیدواری بالا برای کسب سهمیه پارالمپیک، اما همچنان منتظر وعدههای مسئولان و تعهد حامیان اقتصادی در استان هستند.
به گزارش پایگاه خبری جیرفت من: افتخارآفرینان جانباز و معلول استان کرمان با اینکه در مسابقات ملی و جهانی پارالمپیک مدالهای رنگارنگ زیادی کسب کردهاند اما با سختیها و کمبودهای زیادی روبهرو هستند و انتظار دارند مسئولان استانی از آنها حمایت کنند.
فدراسیون جانبازان و معلولین در کشور ایران در سال ۵۸ افتتاح و همزمان با سایر استانهای کشور هیئت جانبازان و معلولین در استان کرمان هم فعالیتهای خود را آغاز کرد، دیری نپایید در کرمان این رشته به یکی از فعالیتهای پرطرفدار در بین واجدین شرایط تبدیل شد و قهرمانان زیادی در مسابقات مختلف از خطه کرمان افتخارآفرینی کردند.
از قهرمانیهای زهرا نعمتی، عشرت کردستانی، پیمان نصیری و … در پارالمپیک و المپیک و پرچمداری دو کرمانی در مسابقات ریو دو ژانیرو برزیل همه و همه نشان از آمادگی و همچنین تلاشهای این عزیزان و استعدادهای فراوان استان داشت.
اما طی چند سال اخیر ورزش جانبازان و معلولان استان با سختیها و مشقتهای فراوانی دست و پنجه نرم میکند و مدال آوران رشتههای ورزشی برای اعزام به مسابقات بینالمللی هیچ اعتباری ندارند این کمبودها همت مسئولان را میطلبد که به این قهرمانان توجه خاصی داشته باشند.

نمیتوانستیم سراغ رشتههایی که هزینه بالا اما مدال آوری زیادی دارند، برویم
عشرت کردستانی قهرمان چندین دوره مسابقات جهانی و همچنین پرچمدار المپیک ریو ۲۰۱۶ از حال و هوای ورزش دو و میدانی استان و مشکلاتشان گفت.
وی اظهار کرد: رشته دو و میدانی جانبازان و معلولین طی دورههای مختلف یک قهرمان بهنام پیمان نصیری از خطه کرمان دارد در قسمت میدانی و پرتابها ما در واقع فعال نبودیم و مدالی در این زمینه نداشتیم اما بعد از پارالمپیک من از والیبال نشسته که جزء ۱۰ نفر برتر این رشته در هر ۶ تکنیک بودم خداحافظی کردم و با توجه به اینکه چهار سال دبیر هیئت جانبازان استان بودم از نزدیک شاهد این بودم که در استان استعدادهای بسیار خوبی در دو و میدانی وجود دارد.
پرچمدار کاروان ایران در پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ افزود: به این فکر افتادم که دنبال رشتهای باشیم که با توجه به استعداد بچههای معلول بیشترین مدالآوری و کمترین هزینه را داشته باشد و از آنجایی که هیچ حمایتی از جانبازان و معلولین صورت نمیگیرد ما نمیتوانستیم سراغ رشتههایی که هزینه بالایی دارند اگرچه مدال زیادی داشته باشند، برویم.
وی ادامه داد: در ابتدای کار حتی زمین تمرین در زمینه دو و میدانی نداشتیم با پیگیریهای انجام شده توانستیم زمین بگیریم و سکو بزنیم با کمک مربی با اخلاق و کاردان سیدمهدی اخلاقی استعدادیابیها را انجام دادیم و تمرینات را شروع کردیم، اگر ناعدالتیهای فدراسیون و برخی نگاههای شهرستانی به ما نبود ما در پارالمپیک ریو میتوانستیم از کرمان حداقل چهار نماینده داشته باشیم، اما خوب برای استان نوپایی که میخواست جای خیلی از استانها را بگیرد پیشبینی میشد که یکسری کم لطفیها و کارشکنی اتفاق بیفتد.

کردستانی ادامه داد: اما ما ناامید نشدیم و از گذشته درس گرفتیم در سایه بیتوجهی کامل مسئولان استان تا این لحظه که حتی ریالی به ما ورزشکاران متاسفانه پرداخت نشده در استان خدادادی که ثروت این استان بیداد میکند از معادن، صنایع فولاد …، هیچ حمایتی تأکید میکنم هیچ حمایتی از ما صورت نگرفته است.
قهرمان جهان گفت: تیم دو و میدانی ما برای انتخابی مسابقات المپیک در آلمان آماده میشود که از طرف فدراسیون به ما اعلام شده هر کدام مبلغ ۳۰ میلیون تومان باید پرداخت کنیم برای مسابقاتی که قبلاً بچهها شرکت کردهاند حتی ماشین خودشان را فروختهاند امیدواریم مسئولان به داد این قهرمانان دو و میدانی استان که شانس بالای مدال پارالمپیک را دارند، برسند.
گلایه شانسهای مدالآوری از مسئولان/ نسبت به رقبا کجای کار هستیم؟
کردستانی تصریح کرد: در بین انجمنهای جانبازان و معلولین، دو و میدانی بیشترین شانس مدالآوری پارالمپیک را دارد با توجه به اینکه ما دارای مربی توانمندی بودیم و از یک سال گذشته شبانهروزی در تلاش هستیم، گله من و سایر ورزشکاران این است که با توجه به در پیش بودن پارالمپیک که هر چهار سال یک بار و یک رویداد جدی است اما ما نسبت به رقبا کجای کار هستیم که باید هزینه مربی را درمان، تغذیه، روانشناس، ماساژور، اردو، هزینه درمان و صفر تا صد هزینهها با خود بچهها است.
وی گفت: حتی برای ۲۰ اسفند باید اعزام شویم برای مسابقات انتخابی پارالمپیک که در امارات برگزار میشود به ما اعلام شده حداقل ۳۰ میلیون تومان را باید خودمان پرداخت کنیم.
بانوی قهرمانی کرمانی اظهار داشت: متولی اصلی حمایت از ما باید مسئولان استان در رأس آنها، استاندار از ما حمایت کنند و با تشویق بنگاههای اقتصادی از آنها کمک بخواهند، متاسفانه بنگاههای اقتصادی در استان دید تکبعدی دارند و فقط به ورزش فوتبال کمک میکنند، بالغ بر ۴۰ میلیارد هزینه فوتبال در یک سال صرف تیمها شده و هیچ نتیجهای عاید نشده و تیمها در طول همان سال پس رفت داشتهاند، ما نمیگوییم که کمک نکنند فوتبال ورزش جذاب و پرطرفداری است ولی یک درصد از هزینهها در رشتههای پارالمپیک شود مدال های زیادی بهدست میآید.
کردستانی گفت: استان کرمان در بسیاری از رشتههای پارالمپیکی شانس کسب سهمیه و مدال دارد.

قول همکاری میدهیم
نخعی رئیس هیئت جانبازان و معلولین در استان کرمان گفت: در رشتههای مختلف پرتاب نیزه دو و همچنین شنا ما شانس کسب سهمیه و مدال داریم و الان رنگ «یک و دو» دو و همچنین شنا در اختیار بچههای معلول استان کرمان است که با همت مسئولان و بچهها میتوانیم در پارالمپیک ۲۰۲۰ برای مردم و کشور افتخارآفرینی کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان نیز گفت: ما همه تلاشمان را میکنیم که مشکلات این ورزشکاران را حل کنیم و قول همکاری میدهیم جای افتخار دارد که استان ما دارای استعدادهاهای زیادی است و با همه این محدودیتها معلولان و جانبازان درخشان عمل میکنند.
هیچ حامی مالی نداریم/تمام هزینهها را خود ورزشکاران تأمین میکنند
سیدشورش دلپسند مربی تیم ملی شنای معلولان و جانبازان که داری چهار مدال طلای جهانی و بیش از ۴۰ مدال کشوری است، درباره مشکلات این رشته پارالمپیکی گفت: من رکورددار شنای پروانه در کلاس s5 هستم ما در حال حاضر در اردوی آمادهسازی برای مسابقات جهانی هستیم و برای کسب سهمیه پارالمپیک ۲۰۲۰ بهصورت فشرده تمریناتمان را انجام میدهیم.
وی گفت: سه شناگر از استان شانس قهرمانی و حضور در المپیک و پارالمپیک دارند و با توجه به رکوردهایی که زدند شانس اول کسب مدال جهانی و پارالمپیک هستند.
وی درباره آمادگی تیم شنای ایران گفت: در حال حاضر هم خودم و هم دو نفر از شاگردانم رکورد ورودی المپیک را زدهایم، سینا ضیغمی حدود دو ماه پیش در مسابقات انگلیس رکورد ورودی المپیک را زد و به جز این حداقل دو ورودی دیگر توسط شناگران کرمانی هم کسب خواهیم کرد.
مربی تیم ملی شنا جانبازان و معلولین ضمن بیان اینکه مشکل و محدودیتی برای تمرین نداریم درباره سالن شنا گفت: بزرگترین مشکل ما این است که استخر ۵۰ متر در کرمان نداریم و از آنجایی که همه مسابقات بینالمللی در استخر ۵۰ متر برگزار میشود این برای شنای استان یک مشکل اساسی محسوب میشود.
دلپسند خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر هیچ حامی مالی نداریم و همه هزینه با خود بچههای ورزشکار است، از حدود دو سال قبل ستاد بازیهای پارالمپیک در استان تشکیل شد که به همه مشکلات ورزشکاران رسیدگی کند و یک حامی مالی در نظر گرفته شد اما از بعد از تشکیل این کمیته نه از طرف آنها و نه از طرف مسؤولان اول اجرایی استان هیچ حمایت مالی صورت نگرفته است.
وی گفت: درست است ورزشکاران جانباز و معلول استان کرمان همگی در آمادگی کامل قرار دارند اما اگر هیچ حمایتی صورت نگیرد همه زحمات من و بچهها که شبانهروز در اردو بودهایم و تلاش کردهایم به باد میرود.

تمامی تعهدات بنگاههای اقتصادی کرمان در حمایت از ورزشکاران باید اجرایی شود
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات برگزار شده قبلی با مدیران بنگاههای اقتصادی کرمان گفت: تمام تعهدات شرکتهای بزرگ اقتصادی کرمان برای کمک به ورزشکاران کرمانی باید اجرایی شود.
پیرو جلسه مورخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۹۸ در راستای همکاری موسسات اقتصادی استان در حمایت از ورزش استان، نشست مشترک محمدرضا پورابراهیمی با استاندار کرمان، مدیرکل ورزش و جوانان استان و مدیرعامل شرکتهای ملی مس، گل گهر، گهرزمین و سایر شرکتها در تهران برگزار شد.
پورابراهیمی با انتقاد از عدم ایفای تعهدات کامل شرکتهای بزرگ در خصوص ورزش استان گفت: با توجه به تغییراتی در جایگاه مسئولیتی اداره کل ورزش و جوانان انجام شد پیگیری صورت جلسه مذکور دچار وقفه شد و بخشی از تعهدات که مربوط به دو سرفصل بوده با مشکلات رو بهرو شده است.
وی عنوان کرد: در بخش اول حمایت از حدود ۵۰ ورزشکار مطرح که زمینه مدالآوری در مسابقات آسیایی و پاراآسیایی را داشتند مطرح بود و بر اساس گزارش ورزش و جوانان تعهدات لازم در خصوص این ورزشکاران کامل اجرا نشده و ناقص است که باید سریعا تصمیمگیری شود.
پورابراهیمی افزود: همچنین حمایت از رشتههای ورزشی باید از سوی شرکتهای بزرگ در استان انجام میشد که بعضی از آنها انجام و بعضی که جامعه هدف گستردهای هم دارند، نیازمند تصمیم سریع هستند.
فدائی استاندار کرمان هم گفت: هدف از برگزاری جلسه بررسی آخرین وضعیت تعهدات شرکتهای است که در توافق صورت گرفته با آنها داشتیم و باید گزارشی را ارائه دهند.
منبع: خبرگزاری فارس
انتهای پیام۱۰۰۱* http://www.jiroftman.ir/?p=22641