به گزارش پایگاه خبری جیرفت من: آنچه که باعث رخداد سیل اخیر در شهرهای مختلف کشور شد نه تغییر اقلیم بود نه باروری ابرها و نه سیل بی سابقه ..
بلکه این خطای انسانی بود که با ورود به حریم رودخانه ها، ساخت و ساز غیر کارشناسی در مسیلها، نابودی جنگلها و…. باعث به وجود آمدن این فاجعه شد.
آخرین سیل بزرگ در شهرستان جیرفت مربوط به سال هفتاد و یک خورشیدی بود که خسارات جانی اندکی داشت اما از سال ۷۱ تا کنون ساخت و سازهای فراوان در شهر جیرفت به خصوص در دو شهرک بزرگ و اصلی بافت جدید شهر جیرفت، شرایط را عوض کرده است.
بررسی نقشههای ماهوارهای شهر جیرفت نشان میدهد متاسفانه شهرکها و بافت جدید شهر جیرفت در مسیل سیلابی رودخانههای فصلی است و اگر سیلی مانند سال هفتاد و یک اتفاق بیفتد فاجعهای بزرگ رخ خواهد داد.

حتی اگر سیلی مانند سال ۷۱ را در سالهای پیش رو غیر ممکن بدانیم در همین بارندگی اخیر که لرستان و خوزستان را زیر آب فرو برد اگر سایه جنب حارهای بر روی گنبد جنوبشرق قرار نگرفته بود و با سایر شرایط جوی باعث شد که بارندگی شدید به جنوب شرق نرسد چه اتفاقی رخ میداد؟؟؟
در نظر بگیرید که در یک روز صد میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده بود چه اتفاقی رخ میداد؟
بهتر نیست مسئولین با بررسی دقیق موقعیت ساخت و سازهای جدید و بستر رودخانه های خشک شده از فاجعهای در آینده جلوگیری کنند؟
به همه همشهریان عزیزم توصیه میکنم که خانهها و وسایل خود را بیمه کنند به خصوص عزیزانی که در حریم رودخانههای فصلی اقدام به ساخت و ساز کردهاند.
بقلم؛ حسین افشار

انتهای پیام۱۰۰۱* http://www.jiroftman.ir/?p=20342